top of page

"B oldal" kezdeményezés

B%20oldal_01_edited.jpg

Helyszín:  Budapesten belül

Projekt indítás: 2017

Státusz: egyesült a CollAction kezdeményezéssel

Összetétele: 50+os korosztálynak tervezett

Tagok száma:  - 

Típus:  speciális idős cohousing

Fenntartó:  -

Kapcsolat: A kezdeményezés Facebook csoportja

2017 őszén kezdetét vette egy találkozósorozat Szabó Julianna egyesületi tagunk kezdeményezésére, melynek eredeti célja egy kifejezetten 50+-os korosztálynak  létrehozott cohousing alapítása volt. Kezdetben havonta, keddenként a KÉK-ben kerültek megrendezésre az ismeretterjesztő és ismerkedő nyitott alkalmak. 2017-2018 telén már kisebb létszámban, konkrétabb témákat feldolgozva zajlottak az események külsős szakértők meghívásával (jogász, ingatlanpiaci szakértő stb.). 2018 tavaszán egy bécsi cohousing-kirándulás után mérföldkőhöz érkezett a csapat, és egy kérdőív segítségével felmérték, hogy a B oldalasok közül kik azok, akik olyan élet- és anyagi helyzetben vannak, hogy belevágjanak az ingatlankeresésbe és egy cohousing megvalósításába. A kérdőív jó szűrőnek bizonyult, így alakult ki a B oldal kemény magja.

 

A bécsi látogatás és némi további kutatás után a csapat úgy döntött, hogy egy korosztályilag vegyes közösség fenntarthatóbb lenne, ezért 2018 őszén, mikor a CollAction Budapest kezdeményezés elindult, csatlakoztak hozzájuk. Azóta együtt munkálkodnak egy heterogén összetételű cohousing megvalósításán.

A B oldal kezdeményezés a Cohousing Budapest jelenlegi elnökeinek  - Babos Annamária, Horogh Petra, K. Theisler Kati - mentorálásval indult útjára 2017-ben Szabó Julianna, egyesületi tagunk ötletére alapozva.

További információért olvasd el a Nullahategy magazin riportját a "B oldal" Kezdeményezésről!

bottom of page