top of page
IMG_8146.jpg

Megérkezések. Arrivals.

CERV-I-2023-0701

Projekt Információk

Megvalósítási időszak

2024. június 17. - 2024. november 15. // 6 hónap

HU Az Európai Unió támogatásával_POS.jpg

Támogatók:

Megvalósul a Közös Értékeink program keretein belül.

Konzorcium:

kárpátok-removebg-preview.png
Screenshot_2024-07-06_at_16.30.03-removebg-preview.png
köfe-removebg-preview.png
auto-removebg-preview.png

Összefoglaló

A projekt keretében arra vállalkoztunk, hogy egy tanulmányúttal egybekötött kutatást valósítsunk meg Bécsben és környékén. Az utazások során szakértői szervezeteket és olyan befogadó értékrendű lakásprojektek fogunk meglátogatni, melyek gyakran alulról jövőek, bérlői lakásszövetkezeti formában működnek és/vagy társadalmi vállalkozási tevékenységet is magukba foglalnak. A meglátogatni tervezett közösségek az együttélés szándékán túl további erőforrásokat: időt, élettereket osztanak meg egymással. Ezek a különböző léptékű gyakorlatok milyen módon támogatják a társadalmi befogadást és támogatói hálózatok létrejöttét? Ezen és hasonló kérdésekre keresünk válaszokat a projekt keretein belül. A tanulmányútról videós dokumentáció készül, melynek célja változatos jó gyakorlatok felkutatása, azok bemutatása és a projekt végén kritikus kérdésfelvetések megfogalmazása. 

 

ENG // Our project aims to conduct a study tour and research in and around Vienna. During the trips, we will visit expert organisations and housing projects that are often grassroots, involve tenants in housing cooperatives and/or social entrepreneurship. The communities to be visited are sharing resources: time, space, in addition to the intention to live together. How do these practices at different scales support social inclusion and the creation of support networks? These and similar questions will be addressed in the course of the project. A video documentary of the study visit will be produced to identify and emphasize the plurality of good practices and to formulate critical questions at the end of the project. 

Projekt célkitűzései

  • Jó gyakorlatok hazai megismertetésének támogatása, disszeminációja, a külföldi jó gyakorlatok kiemelése és jobb megértésén, azok relevanciájának és lehetséges hazai alkalmazásának bemutatásán keresztül. 

  • Új partnerségek kialakítása, szakmai hálózatépítés.

  • Nyilvánosság figyelemfelhívása az alternatív lakhatási formákra, a közösségi részvétel és felelősségvállalás érzésének elősegítése átlátható kommunikációs anyagokon keresztül (különösen a fiatal, 15-25 éves korosztály számára).

  • Civil szervezetek tudásának növelése, a projekt meglátásainak terjesztése különböző civil szervezetek körében, pl. a CoHousing Budapest Egyesület szakmai anyagainak felhasználásával.

Disszeminációs tevékenységek

  • Rövid videók és beszámoló posztok közzététele az egyesület közösségi média felületein.

  • Videóbemutató esemény szervezése egy budapesti közösségi térben. 

A projekt az Európai Unió "Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az itt kifejtett tartalom nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a végrehajtó ügynökség (EACEA) álláspontját, kizárólag a megvalósítók gondolatait és véleményét. A Bizottság és az EACEA semmilyen módon nem felelős ezekért. 

Kontakt

bottom of page